A pizza rendelésben az a praktikus, hogy gyorsan „elkészül a vacsora“, ráadásul a konyhát sem kell bepiszkítani. Viszont szénhidrátban nem azt kapom, amit minőségben és mennyiségben elvárok egy vacsorától. Szóval a fiúk tegnap este rendeltek, én pedig kinyitottam a hűtőt: miből tudnék magamnak én is pizzát sütni?
50 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
250 gramm krémes sovány túró
2 tojás
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál bio sütőpor (2 teáskanál útifűmaghéjjal lehetne helyettesíteni, csak nálam pont kifogyott)
só, szárított kakukkfű ízlés szerint
70 gramm sűrített paradicsom (nyilván elegánsabb lenne saját főzésű paradicsom szósszal, de nagyon éhes voltam, és ezt csak fel kellett kenni egy kis sóval és kakukkfűvel megbolondítva)
1 csomag mozzarella sajt
3 nagy szelet főtt sonka
pár szem olívabogyó
A tésztához valókat alaposan össze kell keverni egy tálban. Nem lesz szép látvány, ne várjátok, és még csak véletlenül sem fog hasonlítani a pizzatésztához. Utána sütőpapírra 6-7 mm vastagságban fel kell kenni az egészet. Türelmesen bíbelődve, hogy a dombocskák és gödröcskék elsimuljanak, homogénné váljon a felszín. Majd 210 fokos légkeveréses sütőbe betenni kb. 10-12 percre. A tészta megemelkedik a sütőpor hatására (de majd szépen lelapul, amikor a feltétek is rákerülnek), és amikor már teljesen szilárd a felszín, és picit meg is barnult, akkor kivenni, és a feltéteket rátenni. Azután mehet vissza a sütőbe még kb. 10-12 percre.
Úgy gondolom, hogy egy saját készítésű zöldfűszeres paradicsomszósz sokat dobna még a pizzát körülölelő illatfelhő és az íz élvezeti értékén, de majd legközelebb. Most a praktikumra törekedtem.
Az általam használt teljes kiőrlésű zabliszt 50 grammjában 38 gramm szénhidrát volt. A felhasznált paradicsompüré pedig a csomagolásán feltüntetett adatok szerint 6 gramm szénhidrátot tartalmazott. A többi összetevőre nem kell szénhidrátot számolni. Ez így összességében 44 gramm szénhidrát, és 2 adag vacsora lett belőle. Jó étvágyat!
Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.
A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!
Köszönöm, hogy velem tartottál!