Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
Celtic tree 207x207
 
Az egészség megőrzésének természetes módjait kívánom bemutatni GONDOLKODÓ emberek számára, akik divat, diéta, marketing hadjárat, és szájhagyomány helyett józan gondolkodással, körültekintő és megbízható ismeretekre alapozva saját maguk szeretnék eldönteni, hogy ehhez mi számukra a legmegfelelőbb mód. E cél érdekében nem restek tanulni, nap mint nap fegyelmezetten és kitartóan tenni, és nem félnek segítséget kérni az odavezető úton. 

Az egészség megőrzését, a betegségek gyógyulását, a kóros elváltozások kialakulásának megelőzését egy egészséges életvitel kialakításával lehet csak tartósan biztosítani.

A táplálkozásterápia a (helytelen) életmódból, és a helytelen táplálkozásból adódó civilizációs betegségek, és betegség-megelőző állapotok kezelési, megelőzési lehetőségeit nyújtja. A „diéta” szó nagyon sok ember számára csak egy rövid ideig tartandó kúrát, gyógy élelmezést takar. A diéta görög eredetű szó (diaita szóból) azonban "szabályozott táplálkozást", "szabályozott életmódot" jelent. Ezért soha ne egy „kúrában” gondolkodj, hanem egy egészséges életvitel kialakítása és fenntartása legyen a cél!

A szabályok viszont ne váljanak börtönöddé
, és leld örömödet abban is, ha néha felrúgod őket! Hidd el, a helyes életvitel nem 1 napi „szabadságtól” borul fel. 

Ideje életmódot váltanod!

Az első lépések megkönnyítéséhez pedig használd a Kaizen módszert!

A kaizen (japánul: 改善) egy japán módszer, amelyet számos területen (különösen fejlesztésben, gyártásban, mérnöki és üzleti területen) használnak. A japán szó jelentése: változtatás (kai) a jó (zen) irányába.
A Kaizen nem csak egy módszert, hanem gondolkodásmódot (életfelfogást) is jelent. Alapelve szerint minden probléma egyben lehetőség is a fejlődésre. A jelentős változáshoz kis lépéseken át vezet az út.

Kis lépésekkel haladj előre, de minden nap tegyél meg legalább egy lépést!