Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc

Airmid a gyógyítás művészetének kelta istennője

AirmidTuatha De Danaan, - Írországban az istenek legősibb nemzetségének tagja, - hatalmas varázserővel rendelkezett. Airmid Dian Cecht lánya volt, akit az Orvoslás Isteneként, a Legfőbb Gyógyítóként és Varázslóként tiszteltek a Tuatha De Danaan nemzetségben.

Nuada, a Tuatha De Danaan királya megsérült egy harcban, és leszakadt a karja. Azonnal h ívatta Legfőbb Gyógyítóját, hogy lássa el a sebét. Dian Cecht lányával Airmid-del, és egyik fiával, Miach-val érkezett, akik segédkeztek neki a gyógyításban. A király gyógyítása közben azonban világossá vált, hogy Airmid, és testvére Miach sokkal hatalmasabb gyógyító tehetséggel bír, mint édesapjuk. Míg Dian Cecht ezüstből készített pótkarral akarta a király leszakadt végtagját helyettesíteni, addig Airmid képes volt a király saját karját újra életre kelteni, testvére pedig varázslatos sebészi adottságainak köszönhetően visszavarrta azt a király testéhez. Mivel a Tuatha De Danaan törvénye kimondta, hogy csak az uralkodhat királyként a nemzetség élén, akinek teste ép, így a király mégis megőrizhette trónját.

Az apa rettenetesen féltékeny lett fia képességeire, féltékenysége dühvé vált, a düh pedig olyan hatalmasra nőtt, hogy előrántotta a kardját, és levágta saját fia fejét.

Airmid hatalmas fájdalommal temette el testvérét. Egy nap mikor Miach sírjánál járt meglepődve látta, hogy a síron 365 gyógyító növény nőtt, egy–egy növény testvére minden testrészének megfelelően. Airmid a köpenyét leterítve a gyógynövényeket az eredésüknek megfelelően rendezte el rajta, mutatva, hogy melyik növény mely testrészhez tartozik. A növények beszélni kezdtek hozzá, mindegyik megosztotta vele gyógyító erejét. Apja azonban még mindig haragtól fűtve összerázta őket Airmid köpenyén, hogy rajta kívül soha senki más ne emlékezzen arra, melyik mit is gyógyít, - de a lánya életének megkegyelmezett.

A monda szerint Airmid még most is gyógyítóként dolgozik, Írország hegyei között él, tündéreket, manókat és embereket is gyógyít. Bár apja szétszórta a gyógynövényeket, Airmid mégis emlékszik minden növény sajátos erejére, és elmondja nekünk a titkot. Általa megtanulhatjuk, hogyan használjuk és tiszteljük a növények és gyógyító vizek szent erejét. Növényei varázslatosak voltak, gyógyírt kínálva az emberi test minden részére. A szimbolikus jelentésű 365 –ös szám pedig arra utal, hogy Airmid növényei a teljes naptári évben megmutatják erejüket, akár magban vagy gyökérben, rügyben vagy szárban, virágban vagy levélben. Frissen tavasszal, vagy szárítva télen, a növényeknek lenyűgöző hatása van!

Airmid nyomában járva a természet gyógyító erejét, egészségünk megőrzésének természetes módjait szeretném megmutatni Nektek.

 

A kép forrása: Pinterest