Ezt az almatortát bármelyik évszakban megsütheted. Gyorsan elkészül, és eddig még minden vendégem, akinek megsütöttem, elkérte a receptjét.
4 egész tojás
100 gramm olvasztott vaj
1 fél citrom leve
1 evőkanál stevia-inulin por (kb. 3 evőkanál eritritnek felel meg)
130 gramm darabos dió
30 gramm mazsola
fahéj
150 gramm teljeskiőrlésű zabliszt
1 bio sütőpor
6 db közepes alma meghámozva és felszeletelve (nekem 543 gramm volt)
A tortaforma kenéséhez vaj és zabliszt.
Először kikevertem a tojásokat az édesítővel és a vajjal, hozzáadtam a fahéjat, a citromlevet a diót és a mazsolát. Majd a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén pedig az almaszeleteket. Nagyon gyorsan elkészül az egész, a leghosszabb rész talán az almák meghámozása és felszeletelése benne. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 50 percig kell sütni.
543 gramm alma 38 gramm CH
30 gramm mazsola 23 gramm CH
150 gramm zabliszt 109,5 gramm CH
A többi összetevőre nem kell szénhidrát tartalmat számolni. Ez összesen 170,5 gramm, és 8 szeletre osztottam a tortát, tehát szeletenként 21,3 gramm CH.
Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az Airmid nyomában Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.
A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!
Köszönöm, hogy velem tartottál!