Nyári gyümölcsökből készült, cukormentes, gluténmentes, és laktózmentes is, szeletenként 8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Bár nálam nem cél a mindenmentesség, a teljesértékű táplálkozásra törekszem, de szeretek kísérletezni. Finom sütemény lett belőle, alacsony szénhidrát tartalommal, a reggeli és a vacsora kivételével bármely étkezésbe jól illeszthető.
8 tojás
4 púpozott evőkanál mandulaliszt
4 púpozott evőkanál tk. zabliszt
4 csapott evőkanál stevia-inulin por - helyettesíthető 8 evőkanál eritrittel, csak ebből a sütiből evett egy 13 hónapos baba is, neki pedig nem adok eritritet
100 gramm laktózmentes vaj - mert a vendégek között volt laktóz érzékeny is
1 csapott evőkanál útifűmaghéj
200 gramm málna
100 gramm áfonya
200 gramm magozott meggy
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét felvertem, és a sárgáját kikevertem a stevia-inulin porral meg az olvasztott vajjal. Majd összeöntöttem őket, és hozzáadtam a liszteket meg az útifűmaghéjat.
Papírral kibélelt tepsibe öntöttem (30x23 cm), és rádobáltam az összekevert friss gyümölcsöket. Légkeveréses sütőben először 10 percig 200 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütöttem.
Ha kihűlt, csak utána húzd le róla a sütőpapírt!
4 ek mandulaliszt, kb. 70 gr, (100/4) 2,8 gr
4 ek tk zabliszt, kb. 60 gr (100/73) 43,8 gr
200 gramm málna (100/5,4) 10,8 gr
200 gramm meggy (100/11) 22,0 gr
100 gramm áfonya (100/14,4) 14,4 gr
összesen: 93,8 gr
12 szeletre vágtam fel, szeletenként 7,8 gr
Az általam követett IR étrendben a többi összetevőre nem számolok szénhidrát tartalmat.
Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.
A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!
Köszönöm, hogy velem tartottál!