Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
5 minutes reading time (1011 words)

Szoknya és Nadrág: A magyar Airmid

szoknya és nadrág is :)

Köszönöm szépen Polgár Ágnesnek, a Szoknya és Nadrág magazin írójának ezt a csodás interjút velem! A munkámról, a hivatásomról, a szándékomról, hogy másoknak is segítsek, nem csak példamutatással, hanem a tudásommal, tapasztalatommal is.   Mert ahogy a Szoknya és Nadrág magazin mottója is mondja: "Önmagunkkal tisztában és jóban lenni egy egész életen át tartó kihívás." 

 „Egy elegáns kávézóba beszéltük meg az interjút, de már a parkolóban összetalálkozunk. Éppen az utolsó falatot nyeli le a reggeliből, amit az autóban fogyasztott el. Eva MacPherson élőben ugyanolyan decens, csinos és kiegyensúlyozott, ahogy a magazinokban is láthatjuk.

Polgár Ágnes

20429764 1796298403925942 780339250529243476 n

A kora reggeli napsütésben a teraszon választ asztalt Éva. Csak később ahogy már égőn süt a nap, kezdeményezi az átülést az árnyék alá. Zöld teát rendel. Üresen, cukor nélkül issza. Mindig a fejében van minden elfogyasztott és még megehető korty és falat, ahogy az is, hogy ehhez mikor és mennyit szükséges sportolnia. Figyel minden apróságra is. Teljesen tudatosan él, ám mindezt a lehető legtermészetesebben és légiesen könnyedén teszi.  Igazi modern, okos nő. Miközben feleség és anya. Ezért az összképért hiteles azok számára, akik tőle kérnek tanácsot. Egészség-, és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban segíti az inzulinrezisztenseket, pajzsmirigy betegeket, súlyproblémával küzdőket, és a sportolókat. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanít. Tapasztalatból szól, megélte a poklot és mellette komoly tudással bír.

– Mi volt a mai reggelid?

Áfonyás zabpalacsinta. Korán reggel már voltam kint futni. Vigyáznom kell az inzulinrezisztencia és a pajzsmirigy betegségem miatt a táplálkozásomra. Szinkronba kell hozni az étkezést a sporttal is.

– A weboldalad egy hosszú utat zár le, ugye?

Igen. Nem voltam mindig ilyen egészséges, és harmonikus önmagammal. Huszonnyolc évesen egy luxus szállodának voltam az egyetlen női topmenedzsere. Szakmailag hiába voltam felkészült a feladathoz, mentálisan és lelkileg még nem voltam kész. Egy szép napon teljesen felmondta a testem a szolgálatot, nem bírtam felkelni az ágyból, addigra már kialakult nálam egy súlyos krónikus betegség.  Akkor szerencsére jó kezekbe kerültem. Az épülésem során átgondoltam az életemet. A  férjemmel, aki egy angol születésű profi golfozó és golf szakember, a családalapítás előtt álltunk. Rengeteget utazik. Úgy döntöttem, csak úgy lehet családunk, ha nem dolgozom tovább, mert alig vagyunk időben és térben eleget együtt, és így nem lehet gyermeket vállalni. Később, amikor nem sokkal a születése után elvesztettük a kisfiúnkat, újra összezuhantam. Újra tanulni kezdtem, hogy elfoglaljam magam és kimásszak belőle, mielőtt újra beteg lennék. Később, a második gyermekünk érkezése után, amikor már ő elég nagy lett, újra dolgozni kezdtem, de már végzett természetgyógyászként. Később a negyvenegyedik születésnapomra készült el Airmid, a  gyógyítás művészetének kelta istennőjéről elnevezett honlapom.

– A honlappal egy új utat is nyitsz. Blogot is vezetsz.

Igen, mind a honlapomon, mind a közösségi oldalakon, illetve a tanácsadásokon az egészség megőrzésének természetes módjait kívánom bemutatni olyan gondolkodó emberek számára, akik divat, diéta, marketing hadjárat, és szájhagyomány helyett józanul körültekintő és megbízható ismeretekre alapozva saját maguk szeretnék eldönteni, hogy ehhez mi számukra a legmegfelelőbb mód. E cél érdekében nem restek tanulni, nap mint nap fegyelmezetten és kitartóan tenni, és nem félnek segítséget kérni az odavezető úton.

– Milyen szakmai tudással teszed ezt?

Nagyon érdekes a szakmai múltam. Egészségügyi szakdolgozó és szakember vagyok.  De a tanulmányaimat a Vendéglátóipari főiskolán kezdtem, vendéglátói szakon, ahol már tanultam táplálkozástudományt, élelmiszerismeretet és mikrobiológiát. Később végeztem el az Egészségügyi Minisztérium természetgyógyász képzését, ami három szakvizsgából áll. Tanultam általános természetgyógyászati ismeretet, majd anatómiából és élettanból kellett vizsgázni, és ezután lehet szakmát választani, ami nálam a fitoterápia lett. Hasonlóan az orvosokhoz, nekem természetgyógyászként is ötévenként kreditrendszerben kell megújítani és továbbképezni magamat.  Például  jártam a Semmelweis Egyetem dietétika tanszékére is továbbképzésre. Az egyik oldalon így megtanultam a Vendéglátóipari Főiskolán a táplálkozás tudományát, míg a másik oldalon, a természetgyógyászatban megtanultam a fitoterápiával és az apiterápiával, azaz a gyógynövényekkel és a méhészeti termékekkel való gyógyítást, illetve a táplálkozással való gyógyítást.

– Az oldaladon a receptjeid kiknek szólnak?

Elsősorban, akik hasonlóan hozzám inzulinrezisztensek, s mindenki másnak akik egészségtudatosan szeretnének táplálkozni. Pontosan azért kezdtem megosztani ezeket az egészséges és könnyű ételeket, hogy megkönnyítsem azoknak az életét, akik ezzel a diagnózissal a kezükben keresnek fel. Vagy, akik fogyni szeretnének. Mert nem kell lemondani az édességről sem, csak másképpen kell elkészíteni. Ahogy a szénhidrátról sem. Én is ettem ezen a nyáron már gyümölcsös pitét. Természetesen cukormentes volt. Illetve glutén- és laktózmentes is.

– A szénhidrátról azoknak sem kell lemondaniuk, akik fogyni szeretnének?

Az elhízás mögött nagyon sokszor az inzulinrezisztencia áll. Ha nem helyes a táplálkozás és eltolódik az inzulin és vércukor egyensúly, akkor megemelkedik az inzulinszint és akkor elkezd épülni a zsírszövet. Ezért kell úgy táplálkozni, hogy folyamatosan stabil maradjon a vércukor és az inzulin szint is. Az inzulin hormon az, ami a zsírszövetek felépítését támogatja és egyben megakadályozza, hogy a zsírszövetsejtek kijöjjenek a szövetből. Másképpen fogalmazva, az inzulin feladata lenne segíteni a szénhidrátot, hogy energiává alakuljon, de ha nem eszünk egyáltalán szénhidrátot, akkor a a vérben feleslegessé vált inzulin önmagában semmi mást nem csinál csak zsírszövetet épít. Mindenkinek mind addig míg felesleges inzulin van a vérében, addig épül a zsírszövete.  Azaz, ha a fogyni vágyó legalább enne szénhidrátot, akkor lenne feladata az inzulinnak a vérében. Ezért kell úgy táplálkozni, hogy folyamatosan stabil maradjon a vércukor és inzulin szintünk, mert akkor nincs felesleges inzulin túltermelés, ami testi tüneteket okoz, és még elhízáshoz is vezet.

– Az airmid.hu oldaladon a táplálkozás mellett mi a legnépszerűbb téma?

A sport. Rendszeresen jógázom, néha edzőterem gépeit is igénybe veszem a funkcionális edzések mellett, kipróbáltam a rúdtáncot is, de a futás nekem az igazi sportszerelem. Az inzulinrezisztencia mellett nagy körültekintéssel szabad csak edzeni, hogy ne ártsunk önmagunknak, ne terheljük túl a szívet, ne boruljon fel az inzulin és vércukor egyensúly. Az oldalamon megosztom az edzésterveimet, a futóversenyekre való felkészülési stratégiámat és tapasztalataimat, a beérkező kérdésekre válaszolok. De nemcsak a saját felületemen lehet elérni, a Runner’s World online oldalán is a szakértők között szerepelek."

http://szoknyaesnadrag.hu/a-magyar-airmid/

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!

 

0
Félmaratoni visszaszámlálás: 10
IR barát gyümölcsös pite
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 19. péntek
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Captcha kép