Hogyan készül? Mandula, eritrit, egy kis aromaterápia, egy csipetnyi fitoterápia, és jó sok türelem kell a formázáshoz és mártogatáshoz. Ösztönzőleg hat egy beteg gyermek sürgetése is a kanapéról át-átkiabálva, hogy "Mami, mikor lesz már kész?" Én a csomagolásáról lemondtam - amúgy sem maradt mit:)
Így készül:
Mindent jól össze kell keverni (a csoki kivételével), aztán egy kis ideig hűtőbe tenni, majd formázni és mártogatni, sütőpapíron dermedni hagyni. Nekem 30 db lett ekkora mennyiségből. Ha a mandulalisztet pl. darált dió és kókuszreszelék keverékére cseréled, akkor kókuszos-diós szaloncukrod lesz.
Szép, saját készítésű ajándék is lehet belőle karácsonyra.
Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "airmid.hu” Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport témában.
A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!
Köszönöm, hogy velem tartottál!
Eritrit???!!!
A természet "ajándéka"???
"Az eritrit ipari termelése
Az eritritet általában a kukorica vagy a búza keményítőjéből állítják elő. ehhez először uis a keményítőt kezelő enzimek megtörésére van szükség, hogy kinyerjük a glükózt. A glükózt ezután élesztővel keverik, mint a Moniliella pollinissal vagy Trichosporonoides megachliensissal, melyek megerjesztik a glükózt és eritritté alakítják át. A fermentált keveréket ezután hevítik, hogy elpusztítsák az élesztőt, majd kiszárítják, hogy az eritrit kikristályosodhasson. Ezeket a kristályokat megtisztítják a szennyeződésektől és egy speciális kémiai szűrűn keresztül újra megmossák végül elszigetelt, szilárd formában kerül forgalomba."
Ezt olvasva miért érzem úgy, hogy ezt nem a természet alkotta emberi fogyasztásra?
A cukorról írt cikk után egy ilyet olvasva elgondolkodtam, hogy a XXI. századi természetgyógyászat vajon miről szól.
Kedves Gábor, köszönöm szépen az észrevételedet, és az eritrit gyártásával kapcsolatos információkat. Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy egy korábbi bejegyzésemben - http://www.airmid.hu/blog/entry/taplalkozas/termeszetes-edesites.html - ahol az édesítés lehetőségeiről írtam, az eritritet a cukoralkoholok csoportjába tettem, nem a természetes édesítők közé, mivel nem az.