Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
3 minutes reading time (510 words)

Félmaratoni visszaszámlálás: 4

IMG_8203-msolat

Életmód tanácsadóként mindig hangsúlyozom, hogy a sport az egészség megőrzését kell, hogy támogassa. Mozgás nélkül nincs egészség, de a sport önmagában kevés az egészség megőrzéséhez. Valamint rejt magában veszélyeket is. Ezért fontos, hogy intenzív terhelés esetén szakember felügyelete mellett dolgozzunk, a terhelés pedig ne legyen egyoldalú. Utóbbira vannak a keresztedzések. 

A mostani felkészülésem alatt TRX és saját testsúllyal végzett erősítő edzéseim voltak a futás mellett heti rendszerességgel. A törzsizmok, a karizom, a fenék megerősítése sok másodpercet tud javítani az időeredményen. Továbbá az erős törzsizmok és helyesen használt farizom meg is védenek a sérülésektől futás közben. Mindig is a funkcionális mozgásokat részesítettem előnyben, erről írtam egy korábbi blogbejegyzésben, amit itt olvashatsz el: Hogyan sportolj?

FullSizeRender 2 másolat

Emellett családi sportként (a férjem sokáig volt profi golfozó) golfozni is szoktunk néha, a 10 éves kisfiunkkal együtt. Nem vagyok túl tehetséges benne, de végiggyalogolni egy 18 szakaszos golfpályát, és közben koncentrálni az ütésekre komoly fizikai teljesítmény. Ráadásul remekül ki is kapcsol.

FullSizeRender 2

Kipróbáltam a falmászást is kereszt tréningként, TRX gyakorlatokkal váltásban elég „gyilkos“ edzésforma. A jógát pedig azért szeretem, mert úgy erősít, hogy közben nyújt és lazít, fizikailag és mentálisan is. Tavaly télen rúdfitneszre jártam, és már alig várom, hogy a futószezon végeztével ismét visszamásszak a rúdra!

A mai menüm

150 gramm szénhidrátig mentem le mára, de nem komfortos érzés. Nem véletlenül határozott meg az endokrinológusom 180-200 grammot, mert ezzel működik optimálisan a testem, és marad egyensúlyban az inzulinrezisztenciám. Persze rosszul nem voltam, mivel a szénhidrátokat megfelelően osztottam szét napközben az étkezések között, ügyelve a lassan és gyorsan felszívódó szénhidrátok arányára is, de sokkal erőtlenebbnek éreztem magam, mint amilyen általában vagyok. Holnaptól töltés.

Reggeli: tükörtojás sonkával és Jókenyér wellness kenyér + paradicsom + tea

Tízórai 1: nyers karalábé

Tízórai 2: mini diós croissant (cukormentes) + koffeinmentes capuccino

Ebéd: pont 20 perc alatt készült el – natúr sült csirkemell, barna rizs és párolt brokkoli + gyümölcslé higítva– ennyire volt időm a konyhában

Uzsonna: áfonya + fél banán + kókusztej turmix

Vacsora: zöldsaláta tonhallal és kukoricával + paradicsom + Jókenyér wellness kenyér

Utóvacsora: Nairn’s zabkeksz lesz

A mai edzésem

Verseny előtti utolsó kemény résztávos gyorsító edzés az erdőben, a kisfiam kísért biciklivel.

Regeneráció

Nem állok jól. A munka projektemben jelenleg kevés olyan dolog történik, ami megkönnyítené a feladatomat. Emiatt aztán elég nagy is a stressz. Használok gyógynövényeket a stresszoldásra, ezekről majd írok még máskor, és ma kaptam egy VARÁZSTŰT a fülembe. Az ASP arany végű akupunktúrás tű tartós viseletre való, és ma beszúrták abba a pontba a fülemben, ahol hatására megemelkedik az ingerküszöböm, és jobban viselem a stresszt. És tényleg érzem a változást.

  • az elmúlt éjjel 7 órát aludtam
  • nyújtottam, hengereztem
  • mágnesterápiás kezelés a talpamon és a vádlimon
  • HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) kezelés, akupresszúrás masszázs, fülakupunktúra
  • illóolajos lazító fürdő a terv lefekvés előtt

Holnap folytatás következik.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!

0
Félmaratoni visszaszámlálás: 3
Félmaratoni visszaszámlálás: 5

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. március 19. kedd
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Captcha kép