Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
6 minutes reading time (1113 words)

Tavaszi méregtelenítés lépésről lépésre

Tavaszi méregtelenítés lépésről lépésre

Szeretnél felfrissülni, magad mögött hagyni a tavaszi fáradtságot? Méregteleníts! Készítettem Neked egy tervet, hogyan tudod megújítani a szervezeted működését, felfrissíteni a tested-lelked-szellemed a hétköznapi életviteled mellett. Egyet viszont már most az elején leszögeznék: aki minden nap ugyanazt teszi, és közben pedig más eredményt vár, az ostoba. Arra próbálok célozni, hogy változtatni kell a szokásaidon, ha változást szeretnél !

 

Méregteleníteni sokféleképpen lehet. Jelen terv összeállításánál az volt a fő célom, hogy könnyen beilleszthető legyen a hétköznapokba. A salakanyagoktól megtisztult szervezetben jobb az energiaáramlás, hatékonyabb az oxigén és a tápanyagok felvétele. Ettől érzed jobban magad. Legalább 6 hétig folytasd a méregtelenítést.

1. Ráhangolódás

Teremts egy csendes órát magadnak.  A legjobb, ha előző este időben lefekszel (ezt amúgy sem árt ha megszokod, a méregtelenítés idejére mindenképpen), és kelj fel reggel korán, amikor még mindenki más alszik a családban. Egy bögre tea, hajnali napfény, papír és toll  kell az előkészületekhez. Írd össze, hogy mi okoz problémát a testi működésedben. Jelöld meg, hogy mely területeken vársz javulást a méregtelenítés hatására. Őszintén gondolkozz el azon is, hogy milyen egészségügyi problémák kivizsgálását halogatod már ezer éve. Tervezd meg, hogy a következő 6 hétben hogyan jársz ezek végére. Feltételezem, hogy az egyéb mindennapos teendőidről rendelkezel egy időbeosztással, legalább 1-2 hétre előre. (Ha véletlenül mégsem, itt olvashatsz a „time management“-ről.) Gondold át, hová illeszted be a mozgást (így kezdj neki a sportnak), és az eddiginél több, pihenésre szánt időt. Tartsd szem előtt a tervedet – minden értelemben!

 

10478337 884816801546450 1177493578 n

 

2. Mérgek bevitelének megszüntetése

Ilyen anyagok például a

- vegyszerek: próbáld teljesen elkerülni őket

- gyógyszerek: a nem rendszeresen szedett gyógyszereket hagyd el, ha kell, találj természetes helyettesítőt (pl. fejfájás esetére borsmenta illóolaj)

- finomított szénhidrátok: ha eddig nem tetted volna még, akkor itt az ideje, hogy véglegesen kiiktasd őket az életedből!!

- „bőrápoló szerek“: az idézőjel nem véletlen, olvasd el a címkéket, hogy mennyi kemikáliát, kőolaj származékot, stb. kensz magadra. A legtöbb drogéria láncnak már vannak saját márkás természetes bőrápoló szerei, megfizethető áron. Illetve a kevesebb mindig több, inkább vegyél minőséget.

- dohányzás

- nehéz, túlzottan zsíros, fűszeres ételek

Bár nem méreg, - amennyiben a mérték és a minőség megfelelő, - de erre a 6 hétre mondj le az alkoholról.

A kávéval is hasonló a helyzet. A moderált és minőségi kávéfogyasztás, amit élvezeti  cikként iszunk meg, és nem serkentőszerként, teljesen rendben van. Méregtelenítés ideje alatt azonban nem kívánatos a serkentés, így a kávé sem. Ebből következően sem az energiaitalok, sem a kakaó, csokoládé, fekete tea. Igaz, hogy a zöld teának is van valamennyi serkenő hatása – lassú, enyhe és elnyújtott – azonban a méregtelenítő hatása is jelentős, ezért javasolom fogyasztását.

canstockphoto18270929

3. Tápláló anyagok bevitele

Étrended összeállításánál törekedj a könnyen emészthető, tápanyagban bővelkedő élelmiszerek fogyasztására. Gyógyító táplálékok például a frissen préselt zöldség-, gyógynövény levek, mérsékelt mennyiségben a friss gyümölcsök, a teljes értékű gabonák, a tavaszi friss (nem primőr) zöldségfélék, fűszernövények. Segíti a méregtelenítést, ha kevesebb húst fogyasztasz, helyette ehetsz pl. hüvelyeseket is, hiszen nagyon magas a fehérje tartalmuk. Minden főétkezésedben legyen mindhárom makronutirensből: fehérje, lassú égésű szénhidrát (itt olvashatsz róla) és zsiradék is. A rendszeres evés – úgymint reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora – szintén az egészséged szolgálják. Elnézést, de már a könyökömön jön ki az az ostoba kifogás, hogy „ha én ennyiszer ennék, akkor már régen elhíztam volna!“ Óriási tévedés, a testsúlymenedzsment egyetlen hatékony eszköze a rendszeres táplálkozás. Csak persze nem mindegy, hogy mit és mennyit.

 

 Kattints ide: termékajánló méregtelenítéshez

 

2a2c51f4279f1ab268c586e3dd13b624  strawberries 1201963 m  855406 89168546  broccoli 470251 m 

 

4. Életmódbeli támogatás

Általában mindenkor, de a kúra ideje alatt különösen fontos, hogy mozogj többet a friss levegőn. Tarts szabályozott napi ritmust az alvással, munkával, pihenéssel eltöltött időszakokban. Tegyél rendet, tarts nagytakarítást a gondolataidban, lelki és mentális életedben is. Különösen fontos az elegendő és nyugodt alvás, hiszen szervezetünk ilyenkor tud regenerálódni.

aroma bath canstockphoto12150563

 

5. A kiválasztó szervek működésének támogatása

Kiválasztó szerveink a bőr, a vese, a máj, és a belek. Ezekből kiválasztódva a méreganyagok a vérbe, és a nyirokba kerülnek, az izzadsággal, vizelettel, széklettel távoznak a szervezetből.  Gyógyteák, gyógynövény készítmények és elegendő mennyiségű víz fogyasztásával vezetheted ki a salakanyagokat a szervezetedből.

 

Kattints ide: termékajánló méregtelenítéshez

 

Bőrön keresztüli méregtelenítés

Bőrünk a legnagyobb felületű kiválasztó szervünk. Száraz keféléssel, váltófürdővel serkentheted a jobb vérellátását és légzését, így fokozhatod a bőrön keresztüli kiválasztást. Az izzasztás is rendkívül hatékony módszer, akár sportolás közben, vagy szaunában, akár izzasztó hatású gyógynövényekkel végzed, mint például a gyömbér, vagy a hársfavirág.

Vese kiválasztásának serkentése

A vese támogatásához, a mérgek kivezetéséhez használj vizelethajtó és anyagcsere fokozó gyógynövényeket, mint a mezei zsurló, vagy a csalán, a nyírfalevél, hibiszkusz, aranyvessző vagy a gyermekláncfű. A gyógyteák fogyasztása mellett igyál elegendő mennyiségű vizet is, ami szintén a méreganyagok kivezetését szolgálja. A veseműködést támogató teák használatánál különösen ügyelj arra, hogy fennálló szívbetegség, illetve várandósság esetén mindig kérd ki szakember tanácsát az alkalmazható gyógynövényekről.

A máj méregtelenítése

A máj a legfőbb méregtelenítő szervünk. A máj működését olyan gyógynövényekkel segítheted, mint a máriatövis mag (készítményekben), az articsókalevél, cékla (ételekben), a gyermekláncfű, a cickafark, a mezei katáng, az ánizs vagy az ezerjófű teája. Ide tartoznak még az epeműködést serkentő gyógynövények is, mint pl. a borsmenta, az édeskömény. A májra ható teákat 20 perccel étkezés előtt, édesítés nélkül fogyaszd.

Bélműködés serkentése

A beleken keresztüli kiválasztást elsősorban az élelmi rostokban gazdag táplálkozás támogatja, illetve olyan gyógynövények, mint a gyermekláncfű, a cickafark, a galambbegysaláta, a lenmag, vagy például az útifűmaghéj.

A keserűanyagokat tartalmazó növények, mint például a gyermekláncfű, ezerjófű, cickafark, kamilla, mezei katáng, tárnics, fehér üröm elősegítik az emésztőnedvek termelődését, így megelőzhető a felfúvódás, támogatják a máj és az epe működését. Ezért keserűanyagot tartalmazó gyógynövény minden méregtelenítő teakeverékbe kerüljön! Nekem a Panarom Jám olaja az egyik legjobban bevált szerem a májméregtelenítéshez.

 

e8ce55a0a9221a35084bf08b46492026        flax seed pint        green tea candle canstockphoto1640986

Phönix cseppek - "ready to go" megoldás

A Phönix cseppek pedig a vese, a nyirok, a vér és a máj működésének serkentésével méregtelenítik a szervezetet. A cseppeket az útmutató szerint reggel elkeverem egy nagyüveg ásványvízben, és napközben egyenletesen elosztva megiszom. Végtelenül egyszerű, és hatékony. Ez a „ready to go“ változat a méregtelenítéshez. A Phönix cseppek „spagyrikus“ eljárással készülnek gyógynövényekből, és az a különleges bennük, hogy a különböző gyógynövények egymás hatását erősítik. Gyógyszertárban szerezheted be őket, kérj hozzá kezelő kártyát is, amin követed a cseppek napi elosztását.

 

6. Figyeld magadat!

Kövesd figyelemmel a tested változásait, hiszen az „egészség-, és testtudatod“ így alakulhat ki.

 

Végezetül a 6 hét elteltével gondold át, hogy mi az a fentiek közül,

ami már rutinként be is épült az életedbe, és megtartod saját jólléted érdekében.

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is. A "feliratkozás a blogra" gomb megnyomásával értesítést kaphatsz a jövőben megjelenő bejegyzésekről. Az „Airmid nyomában” Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz helytálló információkat egészségmegőrzés témában. Ígérem, hogy a „bulvár-wellness” szintjét messze elkerülöm.

0
Anyának lenni...
Aromaterápia a léleknek

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 19. péntek
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Captcha kép