Ezt az almatortát bármelyik évszakban megsütheted. Gyorsan elkészül, és eddig még minden vendégem, akinek megsütöttem, elkérte a receptjét.
A hozzávalók
4 egész tojás
100 gramm olvasztott vaj
1 fél citrom leve
1 evőkanál stevia-inulin por (kb. 3 evőkanál eritritnek felel meg)
130 gramm darabos dió
30 gramm mazsola
fahéj
150 gramm teljeskiőrlésű zabliszt
1 bio sütőpor
6 db közepes alma meghámozva és felszeletelve (nekem 543 gramm volt)
A tortaforma kenéséhez vaj és zabliszt.
Így készült
Először kikevertem a tojásokat az édesítővel és a vajjal, hozzáadtam a fahéjat, a citromlevet a diót és a mazsolát. Majd a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén pedig az almaszeleteket. Nagyon gyorsan elkészül az egész, a leghosszabb rész talán az almák meghámozása és felszeletelése benne. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 50 percig kell sütni.
A szénhidráttartalom kiszámítása
543 gramm alma 38 gramm CH
30 gramm mazsola 23 gramm CH
150 gramm zabliszt 109,5 gramm CH
A többi összetevőre nem kell szénhidrát tartalmat számolni. Ez összesen 170,5 gramm, és 8 szeletre osztottam a tortát, tehát szeletenként 21,3 gramm CH.
Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az Airmid nyomában Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.
A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!
Köszönöm, hogy velem tartottál!