joga-Katival-Kondoro_20181109-085715_1

A jóga gyakorlást megelőző 2 órában már ne egyél semmit!

Ne gyakorolj éhgyomorra, mert könnyen rosszul lehetsz! 

Lássuk be, van itt némi ellentmondás...

Ha tele gyomorral jógázol, könnyen viszont láthatod, amit előtte ettél. Ráadásul a mozgás sem komfortos érzés, és a jóga gyakorlatok egészségre gyakorolt előnyös hatásai sem érvényesülnek, ha közben erőteljesen az emésztésre koncentrál a szervezeted. 

Üres gyomorral jógázni meg azért nem jó, mert nincs elég energiád a gyakorláshoz, ráadásul dinamikusabb megterhelés, melegben végzett gyakorlatok, vagy magasra emelkedő pulzus esetén  hirtelen leeshet a vércukorszinted, és rosszul leszel. Ez pedig nem csak a jógázásban hátráltat, hanem az egészségedre is ártalmas. 

Van középút! 

IMG 3049

Kora reggeli jógázás előtt kb. egy órával érdemes egy pici, az emésztést nem megterhelő ételt/italt fogyasztanod. Napközbeni gyakorlás előtt tarthatod a 2 órás szabályt, de ügyelj arra, hogy az utolsó étkezésed teljesértékű legyen, és tartalmazzon elegendő lassan felszívódó szénhidrátot is, mert ebből lesz energiád a 2 órával későbbi jóga órához. Ebben az esetben is fogyaszthatsz még egy kevés energiát adó folyadékot az óra előtt 60-30 perccel. 

Ezt egyél jógázás előtt:

Ezt ne egyél jógázás előtt:

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "airmid.hu” Facebook oldalamon és Instagram oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!