FullSizeRender-3-msolata-2-6

A felkészülést június közepén kezdtük, és július végén, majd augusztus végén is indultam edzőversenyen. Nekem valószínűleg eszembe sem jutott volna ilyesmi, de az edzőm tanácsára először egy 12 km-es éjszakai Panorámafutáson vettem részt a Dunakanyarban, majd egy 17 km-es nappali versenyen is ugyanott. Igaza volt, bármilyen keményen is dolgozom edzésen, soha nem tudok olyan teljesítményt nyújtani, mint egy versenyen. Ráadásul a futáson kívül annyi minden másra is figyelni kell ilyenkor, hogy jobb ha a bakikat nem élesben követem el.
 

Ezt tanultam az edzőversenyek alatt: 

IMG 8858 

A mai menüm 

Eddig 180 -200 gramm szénhidrátot ettem (CH-ként jelölöm ezután) + ha az edzésnek van extra CH igénye, de most megpróbálom néhány nap alatt fokozatosan lecsökkenteni max.150-160 grammig, hogy aztán jobban töltődjenek a glikogén raktárak az utolsó napokban. Már nem iszom koffeint és alkoholt sem. Utóbbi nem gond, de a koffein megvonása érdekes tapasztalat. Ajánlom mindenkinek, aki azt gondolja, hogy nem koffeinfüggő. 

Reggeli: zabkása mandula tejjel, fahéjjal + tea

Tízórai: nyers karalábé és sárgarépa

Ebéd: korianderes vörös lencse leves + spenót tükörtojással, és barna rizzsel

IMG 8859

Uzsonna: fél banán + málna + kókusztej turmix

Vacsora: padlizsánkrém Jókenyér zabpelyhes kenyérrel + paradicsom 

Utóvacsora: natúr zabkeksz lesz (Nairn’s oatcakes) 

 

Konyhatündérke lassan sztrájkolni fog, a jövő hétre már keresem az étel rendelést, mert sok feladatom lesz. 

IMG 8860

A mai edzésem 

Utolsó hosszú a verseny előtt, bemelegítéssel és levezetéssel 18,5 km a Margitszigeti futópályán. Jobban szeretek az erdőben futni, ahol egyébként szoktam, csak most a síkra és sebességre gyúrunk.

Az egyik legfontosabb szempont ma az volt, hogy figyeljek a sebesség fokozatos felépítésére. Pedig ezt már régóta tanulom. Néha még kicsi bikaként viselkedem, és fajjal megyek a falnak. Emellett a frissítést is teszteltük, próbálom belőni hogy legyen a versenyen. 

Regeneráció 

  

Holnap folytatás következik. 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában. 

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod! 

Köszönöm, hogy velem tartottál!