Mascarpones gesztenye torta - 15 gr CH szeletenként

Szülinapi tortát sütöttem egy kedves barátnőmnek. Elsősorban neki szerettem volna megmutatni, hogy ami egészséges, az finom is lehet. Ez a torta gluténmentes, mert mandulalisztből készült. Steviával és inulinnal édesítettem, melyek természetes édesítők, a pikáns ízt pedig egy kis aromaterápiával varázsoltam bele.

 
A tésztához:
 
6 tojás
6 kanál mandulaliszt (ez 100 gr volt)
3 lapos kanál az általam használt stevia-inulin porból, de mást is használhatsz
100 gr olvasztott vaj
1 bio sütőpor
 
Ezekből készítettem piskóta tésztát, amit egy kisebb kör sütőformában sütöttem meg. A formát előtte vajjal kikentem, és zabliszttel beszórtam, hogy ne ragadjon bele a tészta.
 
A krémhez:
 
250 gr mascarpone
250 gr natúr gesztenyemassza (ami nem cukrozott)
ízlés szerint stevia-inulin édesítő
8 csepp narancs illóolaj
 
Jól elkevertem őket, amíg finom, sima krémet kaptam.
 
A csokimázhoz:
 
150 gr 70%-os étcsokoládé
100 gr vaj
 
Megolvasztottam, és úgy vontam be vele a tortát.
 
A CH számítás:
 
100 gr mandulaliszt (100/4) - 4 gr
250 gr gesztenyemassza (100/41) - 100 gr
150 gr 70%-os csoki (100/31) - 45 gr
 
Tehát összesen 149 gr szénhidrátot tartalmaz az egész torta. Mi 10 szeletre vágtuk fel, így szeletnként 15 gr lett.
 
Jó étvágyat!
 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az Airmid nyomában Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!

 
IMG 5866 1