IR barát pizza

A pizza rendelésben az a praktikus, hogy  gyorsan „elkészül a vacsora“, ráadásul a konyhát sem kell bepiszkítani. Viszont szénhidrátban nem azt kapom, amit minőségben és mennyiségben elvárok egy vacsorától. Szóval a fiúk tegnap este rendeltek, én pedig kinyitottam a hűtőt: miből tudnék magamnak én is pizzát sütni? 

 

A hozzávalók (szerintem) 2 fő részére

A tészta alaphoz

50 gramm teljes kiőrlésű zabliszt

250 gramm krémes sovány túró

2 tojás

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 teáskanál bio sütőpor (2 teáskanál útifűmaghéjjal lehetne helyettesíteni, csak nálam pont kifogyott)

só, szárított kakukkfű ízlés szerint

A feltéthez

70 gramm sűrített paradicsom (nyilván elegánsabb lenne saját főzésű paradicsom szósszal, de nagyon éhes voltam, és ezt csak fel kellett kenni egy kis sóval és kakukkfűvel megbolondítva)

1 csomag mozzarella sajt

3 nagy szelet főtt sonka

pár szem olívabogyó

pizza1

Az elkészítés

A tésztához valókat alaposan össze kell keverni egy tálban. Nem lesz szép látvány, ne várjátok, és még csak véletlenül sem fog hasonlítani a pizzatésztához.  Utána sütőpapírra 6-7 mm vastagságban fel kell kenni az egészet. Türelmesen bíbelődve, hogy a dombocskák és gödröcskék elsimuljanak, homogénné váljon a felszín. Majd 210 fokos légkeveréses sütőbe betenni kb. 10-12 percre. A tészta megemelkedik a sütőpor hatására (de majd szépen lelapul, amikor a feltétek is rákerülnek), és amikor már teljesen szilárd a felszín, és picit meg is barnult, akkor kivenni, és a feltéteket rátenni. Azután mehet vissza a sütőbe még kb. 10-12 percre.

Úgy gondolom, hogy egy saját készítésű zöldfűszeres paradicsomszósz sokat dobna még a pizzát körülölelő illatfelhő és az íz élvezeti értékén, de majd legközelebb. Most a praktikumra törekedtem. 

A szénhidrát tartalom kiszámítása

Az általam használt teljes kiőrlésű zabliszt 50 grammjában 38 gramm szénhidrát volt. A felhasznált paradicsompüré pedig a csomagolásán feltüntetett adatok szerint 6 gramm szénhidrátot tartalmazott. A többi összetevőre nem kell szénhidrátot számolni. Ez így összességében 44 gramm szénhidrát, és 2 adag vacsora lett belőle. Jó étvágyat!

 

pizza6

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "Airmid nyomában" Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!