IMG_065_20180402-191905_1

Ízletes gluténmentes kenyeret kerestem, lassan felszívódó szénhidráttal, mérsékelt szénhidrát tartalommal, változatos kivitelben. Kitételként szerepelt még az is, hogy gyorsan elkészíthető legyen. Bár a recept megalkotásának érdeme nem az enyém, apróbb változtatásokkal azért a saját izlésmre szabtam.

Gluténmentes tökmagos kenyérke  

Hozzávalók:

Elkészítése:

A munka kezdetén kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen 180 fokra, én légkeverést használtam.

A száraz alapanyagokat elkevertem, fontos, hogy a sütőport a liszthez keverjük még szárazon. Hozzáadtam az olvasztott kókuszzsírt, az egész tojásokat. Miközben kézi robotgéppel kevertem a tésztát, fokozatosan öntöttem hozzá a langyos vizet. Itt legyél óvatos, nem biztos, hogy minden liszt egyforma mennyiségű vizet vesz fel. A tészta akkor jó, ha összeáll, formázható, de még elég lágy. Belisztezett gyúródeszkán fejeztem be a gyúrást, és hagytam kb. 10 percig pihenni a tésztát. Ezután 8 részre osztottam. Hosszú kígyókat formáztam, és félbehajtva összefontam őket. 

Sütőpapírral kibélelt tepsire helyeztem a fonatokat, lekentem az olvasztott kókuszzsír-víz keverékkel, és megszórtam a szezámmaggal.

Légkeverésen 40 percig sütöttem.

Ne egyél belőle melegen, csak ha már kihűlt!

IMG 0771

Szénhidrát számolás:

tk. zabliszt: 87,6 gr

Szafi Express lisztkeverék: 65,2

Ez összesen 152,8 gr szénhidrát. Egyéb összetevőkre nem számolunk szénhidrát tartalmat. 8 részre osztva egy kenyérke 19,1 gr szénhidrátot tartalmaz.

 IMG 0663

 

Gluténmentes diós-lenmagpelyhes-zabpelyhes kenyérke

Hozzávalók:

Elkészítése ugyanaz, mint a másik kenyérkéé.

Szénhidrát számolás:

zabpehelyliszt: 40,67 gr

lenmagpehely: 14,5

100 gr Szafi Express Lisztkeverék: 65,2 

Ez összesen 120,37 gr szénhidrát. Egyéb összetevőkre nem számolunk szénhidrát tartalmat. 8 részre osztva egy kenyérke 15 gr szénhidrátot tartalmaz. 

Jó étvágyat!

IMG 0770

 

Az eredeti receptet az „Éhezésmentes karcsúság Szafival” blogon találtam, amit kicsit módosítottam.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "airmid.hu” Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!