Élet. Minőség. Természetesen.

piacter fc
1 minute reading time (210 words)

Cukormentes marcipános szaloncukor S.K.

pixiz-02-12-2017-16-52-14

Hogyan készül? Mandula, eritrit, egy kis aromaterápia, egy csipetnyi fitoterápia, és jó sok türelem kell a formázáshoz és mártogatáshoz. Ösztönzőleg hat egy beteg gyermek sürgetése is a kanapéról át-átkiabálva, hogy "Mami, mikor lesz már kész?" Én a csomagolásáról lemondtam - amúgy sem maradt mit:) 

Így készül:  

  • 120 gr. mandulaliszt
  • 40 gr. eritrit megdarálva kávédarálón
  • 1 evőkanál meggymag olaj (nekem ez volt itthon), de jó a sárgabarackmag olaj vagy kókusz olaj is
  • 1 nagy csipetnyi utifűmaghéj, hogy lazítson a massza állagán
  • 4-5 csepp édesnarancs illóolaj, 100%-os tisztaságú
  • 1 kisebb vaníliarúd közepe kikaparva
  • kevés meleg víz, hogy formázható legyen
  • 1 tábla 70%-os étcsokoládé gőz felett megolvasztva a mártogatáshoz

Mindent jól össze kell keverni (a csoki kivételével), aztán egy kis ideig hűtőbe tenni, majd formázni és mártogatni, sütőpapíron dermedni hagyni. Nekem 30 db lett ekkora mennyiségből. Ha a mandulalisztet pl. darált dió és kókuszreszelék keverékére cseréled, akkor kókuszos-diós szaloncukrod lesz.

Szép, saját készítésű ajándék is lehet belőle karácsonyra.

szaloncukor sk

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal, és tarts velem legközelebb is! A "Feliratkozás a blogra" gombbal értesítést kaphatsz e-mailben a jövőben megjelenő bejegyzésekről, az "airmid.hu” Facebook oldalamon pedig rendszeresen olvashatsz posztokat egészségmegőrzés, sport  témában.

A bejegyzésekre vonatkozó szerzői jogi nyilatkozatot a weboldal alján találod!

Köszönöm, hogy velem tartottál!

 

 

0
Lazíts, ha bírsz! - avagy a feszültségoldásról
Szenvedély kontra önfegyelem?
 

Hozzászólások 2

Naszády Gábor - 2014. december 05. péntek, 19:14

Eritrit???!!!
A természet "ajándéka"???

"Az eritrit ipari termelése
Az eritritet általában a kukorica vagy a búza keményítőjéből állítják elő. ehhez először uis a keményítőt kezelő enzimek megtörésére van szükség, hogy kinyerjük a glükózt. A glükózt ezután élesztővel keverik, mint a Moniliella pollinissal vagy Trichosporonoides megachliensissal, melyek megerjesztik a glükózt és eritritté alakítják át. A fermentált keveréket ezután hevítik, hogy elpusztítsák az élesztőt, majd kiszárítják, hogy az eritrit kikristályosodhasson. Ezeket a kristályokat megtisztítják a szennyeződésektől és egy speciális kémiai szűrűn keresztül újra megmossák végül elszigetelt, szilárd formában kerül forgalomba."

Ezt olvasva miért érzem úgy, hogy ezt nem a természet alkotta emberi fogyasztásra?
A cukorról írt cikk után egy ilyet olvasva elgondolkodtam, hogy a XXI. századi természetgyógyászat vajon miről szól.

Eritrit???!!! A természet "ajándéka"??? "Az eritrit ipari termelése Az eritritet általában a kukorica vagy a búza keményítőjéből állítják elő. ehhez először uis a keményítőt kezelő enzimek megtörésére van szükség, hogy kinyerjük a glükózt. A glükózt ezután élesztővel keverik, mint a Moniliella pollinissal vagy Trichosporonoides megachliensissal, melyek megerjesztik a glükózt és eritritté alakítják át. A fermentált keveréket ezután hevítik, hogy elpusztítsák az élesztőt, majd kiszárítják, hogy az eritrit kikristályosodhasson. Ezeket a kristályokat megtisztítják a szennyeződésektől és egy speciális kémiai szűrűn keresztül újra megmossák végül elszigetelt, szilárd formában kerül forgalomba." Ezt olvasva miért érzem úgy, hogy ezt nem a természet alkotta emberi fogyasztásra? A cukorról írt cikk után egy ilyet olvasva elgondolkodtam, hogy a XXI. századi természetgyógyászat vajon miről szól.
MacPherson Éva - 2015. november 08. vasárnap, 18:57

Kedves Gábor, köszönöm szépen az észrevételedet, és az eritrit gyártásával kapcsolatos információkat. Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy egy korábbi bejegyzésemben - http://www.airmid.hu/blog/entry/taplalkozas/termeszetes-edesites.html - ahol az édesítés lehetőségeiről írtam, az eritritet a cukoralkoholok csoportjába tettem, nem a természetes édesítők közé, mivel nem az.

Kedves Gábor, köszönöm szépen az észrevételedet, és az eritrit gyártásával kapcsolatos információkat. Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy egy korábbi bejegyzésemben - http://www.airmid.hu/blog/entry/taplalkozas/termeszetes-edesites.html - ahol az édesítés lehetőségeiről írtam, az eritritet a cukoralkoholok csoportjába tettem, nem a természetes édesítők közé, mivel nem az.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 19. péntek
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.

Captcha kép