Cellulitisz támadás

 

 Nem lesz ilyen feneked, ha csak ülsz rajta!

Ellenben 80%-ban csak rajtad múlik, hogy a feneked formás, a bőröd pedig feszes legyen. A szépségipar és a genetika a maradék 20%-ot tudja hozzátenni. Ha meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől, most kezdj hozzá, a haditervet itt találod! Arra intenélek azonban, hogy óvakodj a gyors megoldásoktól: a cellulitisz sem 2 hét alatt alakult ki a csípődön, így irreális elvárás, hogy 2 hét alatt el is tűnjön. Légy türelmes, következetes és kitartó!

Mi a cellulitisz és miért alakul ki?

Az izom és a bőr között felhalmozódott zsírszövet csapdába ejti a toxinokat, méreganyagokat, ezeken a területeken pang a nyirok és vérkeringés is. Ez okozza azokat a nem vágyott gödröcskéket elsősorban a fenék, a comb, a has vagy a felkar területén. Kialakulásának oka a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, kis részben a genetika, de a hormon egyensúly felbomlása is hatással lehet a megjelenésére.

A haditerv

Fentiekből logikusan következik a teendők listája is:

- El kell tüntetni a helyi zsírszövetet. És ha most azzal érvelsz, hogy Te vékony vagy, én azt válaszolom, hogy attól még lehet ott zsírszövet, ahol a problémás terület van. Hiszen ha vékony vagy, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ideális a testzsírszázalékod is. Erről bővebben itt olvashatsz: Az ideális testösszetételről

- A csapdába került méreganyagokat ki kell szabadítani, az újak lerakódását meg kell akadályozni.

- Meg kell akadályozni, hogy további zsírszövet rakódjon le ezeken a területeken, a meglévőt pedig le kell dolgozni.

- Serkenteni kell a nyirok és vérkeingést, rendezni a hormonháztartást.

1. Méregtelenítés

A legfontosabb lépés, hiszen a felgyülemlett méreganyagokat valahogyan ki kell vezetni a szervezetből. Többféle módszer létezik, a linkre kattintva elolvashatod hogyan kezdj hozzá. Méregtelenítés lépésről lépésre

2. Folyadékfogyasztás

Az egészséges folyadék tiszta, nem tartalmaz felesleges kalóriát sem szénsavat. A jó minőségű ásványvíz oldott ásványi anyag tartalma nem több, mint 500 mg/liter. A napi folyadékigény egyénenként eltérő, de ha a cellulitiszed akarod eltüntetni, akkor a napi 2-3 liternél ne add alább. Fogyaszthatsz még gyógyteákat is, a csalánlevél vagy a lapacho fa kérgének teája például kimondottan segíti a méreganyagok kivezetését.

3. Megfelelő táplálkozás

Száműznöd kell mindenféle finomított szénhidrátot az étrendedből. Ugyanakkor a szénhidrátok nem ellenségek, sőt, csak akkor tud a szervezeted egészségesen működni, ha elegendő mennyiséget fogyasztasz belőlük. Nem többet, és nem kevesebbet. Ha meg akaradod akadályozni, hogy nem kívánt helyeken felesleges zsírszövet épüljön, akkor a szénhidrátok minőségén és napközbeni elosztásán van a hangsúly. Ezt itt olvashatod el: A szénhidrát barát vagy ellenség?

 

Az ezen a linken található étrendkiegészítők is a kívánt eredmény mielőbbi elérését támogatják: Testformálás

 

4. Mozgás!

A már meglévő zsírszöveteket le kell dolgozni, helyettük izomszövetet kell építeni!

A "Hogyan sportolj?" kérdésre itt találsz választ: A sportolásról

5. A nyirokkeringés fokozása

Otthon naponta kétszer puha szőrű kefével szárazon dörzsöld át az érintett testfelületeket. Egyébként az egész tested is átdörzsölheted, nagyszerű érzés ahogyan felpezsdül a vér és nyirokkeringés, élettel telik meg a bőröd. A szakember által végzett nyirokmasszázs is csodákra képes!  Az alábbi aromaterápiás masszázsolaj keverékkel pedig Te is naponta átdolgozhatod a kívánt területeket.

20 ml keverékhez:

10 ml szezámolaj

10 ml meggymagolaj

Cinnamomum cassia (kínai fahéj) 2 csepp

Citrus limonum (citromhéj) 4 csepp

Juniperus virginia (virginiai boróka) 4 csepp

Cupressus sempervirens (ciprus) 5 csepp

Pelargonium asperum Egypt (geránium) 5 csepp

6. A hormonháztartásod egyensúlya

El kell gondolkodnod, hogy az alábbiak közül bármelyik befolyással lehet-e a cellulitisz helyzetre, és hogyan tudsz változtatni rajta, természetes megoldást találva:

- fogamzásgátló tabletták

- hormonpótló terápiák

- hormonálisan szennyezett élelmiszerek

 

A fennmaradó 20%-ra kipróbálhatsz különböző kozmetikai kezeléseket, de ne egyedül! A cellulitisz kezelésére használt szépségipari termékek olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, melyek adagolását minden esetben bízd szakemberre. Különben könnyen legyalulhatod a bőrt a popsidról.

 

Végezetül pedig elárulom, hogy a fotón látható forma 100%-ban saját gyártmány, és természetes. A fotót Kondoros Éva Katalin készítette róla.

 

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, kérlek oszd meg a barátaiddal is, és legközelebb is tarts velem! Köszönöm.

A "feliratkozás a blogra" gomb megnyomásával pedig e-mail értesítést kaphatsz a jövőben megjelenő bejegyzésekről.